Ώρες Λειτουργίας : Δευτ - Παρ 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

213 0 888 888

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες
σε πολιτικούς μηχανικούς

Αποτυπώσεις και μελέτη διευθέτησης ρέματος

Η διευθέτηση ρέματος είναι μια βαριά διοικητική διαδικασία και είναι πολύ χρονοβόρα. Αν αυτό απαιτηθεί γίνεται αποτύπωση όλης της περιοχής και υποβάλλονται οι μελέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με μηχανικό του δικτύου εξειδικευμένο στις υδραυλικές μελέτες.

Διεκπεραίωση υποθέσεων Δασαρχείου

Στην περίπτωση που απαιτείται η έκδοση πράξης χαρακτηρισμού από το αρμόδιο δασαρχείο το τοπογραφικό διάγραμμα συμπληρώνεται με το απόσπασμα κλίμακας 1:5000 της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και κατατίθεται στο Δασαρχείο.

Διεκπεραίωση υποθέσεων κτηματολογίου

Ενταγμένα στο κτηματολόγιο

Πρόκειται για περιπτώσεις που υπάρχουν χωρικές ή γεωμετρικές διαφορές ως προς το εμβαδόν μεταξύ συμβολαίου και κτηματολογίου. Επίσης και σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης είναι φερόμενος σαν άγνωστος.

Μελλοντική ένταξη στο κτηματολόγιο

Είναι η διαδικασία που τα ακίνητα όλης της χώρας θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο και θα απαιτηθούν σε αρχική φάση οι δηλώσεις αυτών.

Ενστάσεις Κτηματολογίου

Είναι η διαδικασία κατά την οποία στην καταγραφή των στοιχείων της ιδιοκτησίας και των ιδιοκτητών από το Εθνικό Κτηματολόγιο υπάρχουν λάθη. Έτσι ο ιδιοκτήτης μπορεί να αιτηθεί τη διόρθωσή τους και να διασφαλίσει την περιουσία του. Τέτοια λάθη κυρίως είναι διαφορές στα όρια, το εμβαδόν και τα στοιχεία των ιδιοκτητών.

Εντάξεις τοπογραφικών διαγραμμάτων στο ΕΓΣΑ ’87

Πλέον τα τοπογραφικά έχουν συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87 καθώς είναι και το σύστημα συντεταγμένων που χρησιμοποιεί και το Εθνικό Κτηματολόγιο. Υπάρχουν που συνάδελφοι μηχανικοί ή ιδιώτες θέλουν να ελέγξουν, να επικαιροποιήσουν ή και να δώσουν συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87 σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα.

Εντοπισμός και οριοθέτηση της ακριβής θέσης των ακινήτων

Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο ιδιοκτήτης και κυρίως ο κληρονόμος δε γνωρίζει την πραγματική θέση του ακινήτου του. Λαμβάνουν χώρα όλες εκείνες οι εργασίες για τον εντοπισμό του ακινήτου.

Ογκομετρήσεις

Παραλαβή υψομέτρων και ογκομετρήσεις για τον υπολογισμό του όγκου των χωματουργικών εργασιών που λαμβάνουν χώρα σε ένα εργοτάξιο. Η ογκομέτρηση γίνεται με τη μέθοδο των μέσων επιφανειών και παραδίδονται τα αντίστοιχα τεύχη μετρήσεων.

Χαράξεις

Υλοποίηση επί του εδάφους των μελετητικών σχεδίων αν πρόκειται για συνεργασία στο πλαίσιο ενός κατασκευαστικού έργου. Ως εργασία περιλαμβάνεται και η χάραξη των ορίων ενός οικοπέδου ή ενός αγροτεμαχίου.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο Εκτιμώ
    Μετάβαση στο περιεχόμενο