Ώρες Λειτουργίας : Δευτ - Παρ 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

213 0 888 888

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες
σε ιδιώτες

Βεβαίωση Μηχανικού

Πρόκειται για πιστοποίηση που προκύπτει μετά από αυτοψία του μηχανικού ότι το ακίνητο δεν έχει αυθαιρεσίες ή αυθαίρετα κτίσματα και χρησιμοποιείται σε αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, κλπ.

Διεκπεραιώσεις υποθέσεων κτηματολογίου

Ενταγμένα στο κτηματολόγιο

Πρόκειται για περιπτώσεις που υπάρχουν χωρικές ή γεωμετρικές διαφορές ως προς το εμβαδόν μεταξύ συμβολαίου και κτηματολογίου. Επίσης και σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης είναι φερόμενος σαν άγνωστος.

Μελλοντική ένταξη στο κτηματολόγιο

Είναι η διαδικασία που τα ακίνητα όλης της χώρας θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο και θα απαιτηθούν σε αρχική φάση οι δηλώσεις αυτών.

Ενστάσεις Κτηματολογίου

Είναι η διαδικασία κατά την οποία στην καταγραφή των στοιχείων της ιδιοκτησίας και των ιδιοκτητών από το Εθνικό Κτηματολόγιο υπάρχουν λάθη. Έτσι ο ιδιοκτήτης μπορεί να αιτηθεί τη διόρθωσή τους και να διασφαλίσει την περιουσία του. Τέτοια λάθη κυρίως είναι διαφορές στα όρια, το εμβαδόν και τα στοιχεία των ιδιοκτητών.

Έκδοση Αδειών

Η έκδοση άδειας οικοδομής απαιτείται για οποιαδήποτε κατασκευή ή αλλαγή χρήσης λαμβάνει χώρα σε ένα ακίνητο. Οι άδειες οικοδομής ανάλογα με το σκοπό διαφοροποιούνται, οι κυριότερες κατηγορίες αδειών που αναλαμβάνει το ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ είναι:
Άδεια οικοδομής
Άδεια αλλαγής χρήσης
Άδεια μικρής κλίμακας

Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης χρησιμοποιείται στις ενοικιάσεις και στις μεταβιβάσεις των ακινήτων, όπου κατόπιν μετρήσεων κατατάσσεται το ακίνητο στην εκάστοτε ενεργειακή κατηγορία.
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης χρησιμοποιείται και στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

Eκτιμήσεις ακινήτων

Το ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη εκθέσεων εκτίμησης της εμπορικής αξίας ακινήτων καθώς συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες τράπεζες επί σειρά ετών. Στο πλαίσιο παρέχεται ως υπηρεσία η εκτίμηση της εμπορικής αξίας ακινήτων και σε ιδιώτες. Οι συνεργάτες και οι μηχανικοί που συντάσσουν τις εκτιμήσεις είναι πιστοποιημένοι.

Εντοπισμός και οριοθέτηση της ακριβής θέσης των ακινήτων

Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο ιδιοκτήτης και κυρίως ο κληρονόμος δε γνωρίζει την πραγματική θέση του ακινήτου του. Λαμβάνουν χώρα όλες εκείνες οι εργασίες για τον εντοπισμό του ακινήτου.

Τακτοποιήσεις

Πρόκειται για διαδικασία μελέτης κατά την οποία εντάσσονται όλα τα κτίρια μέχρι 31-07-2011 και τα οποία είτε δεν έχουν άδεια οικοδομής ή υπάρχει πρόσθετο τμήμα κτιρίου χωρίς άδεια ή ακόμα και για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. Η νομιμοποίηση όλων των παραπάνω αυθαιρεσιών πραγματοποιούνται με το Ν.4495/2017.  

Μάθετε περισσότερα

Τοπογραφικά Διαγράμματα

 • για έκδοση άδειας δόμησης 
 • για την εξέταση μιας ιδιοκτησίας αν είναι σε δασικό τμήμα (τοπογραφικό για Δασαρχείο) 
 • για αγοραπωλησία ή τη γονική παροχή 
 • για την ένταξη ή τη διόρθωση της πράξης εφαρμογής του οικοπέδου
 •  για την κατάτμηση αγροτεμαχίων ή γηπέδων σε οικόπεδα

Μάθετε περισσότερα

Σύσταση Οριζοντίου και Καθέτου Ιδιοκτησίας

Αφορά την απόδοση χιλιοστών στην ιδικοκτησία προκειμένου να συνταχθούν συμβολαιογραφικές πράξεις.

Τεχνικές εκθέσεις φωτοερμηνείας

Στο πλαίσιο τακτοποίησης αυθαιρέτων συντάσσονται εκθέσεις φωτοερμηνείας όπου πιστοποιούν τον χρόνο κατασκευής των αυθαίρετων τμημάτων, προκειμένου να υπολογιστούν σωστά τα πρόστιμα. Εκτός των τακτοποιήσεων τεχνικές εκθέσεις φωτοερμηνείας συντάσσονται και σε δικαστικές διενέξεις για καταπάτηση ορίων ή κατασκευή αυθαίρετων τμημάτων.

0
  0
  Το καλάθι μου
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο Εκτιμώ
  Μετάβαση στο περιεχόμενο