Ώρες Λειτουργίας : Δευτ - Παρ 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

213 0 888 888

Το ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ με σύντομο και εύληπτο τρόπο σας ενημερώνει για τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέξετε. Η τακτοποίηση αυθαιρέτων είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σωστά.

Τι είναι η τακτοποίηση αυθαιρέτων;

Με απλά λόγια η τακτοποίηση αυθαιρέτων είναι η μετάβαση από την παρανομία στη νομιμότητα αναφορικά με το ακίνητό σας. Το Κράτος σταματάει να διατηρεί το δικαίωμα για την επιβολή σε εσάς προστίμων και ποινικών κυρώσεων. 

Αξίζει να κάνω μια τακτοποίηση;

Μια τακτοποίηση δεν αξίζει να την κάνει ο πολίτης μόνο από φόβο. Μια τακτοποίηση αξίζει να γίνει για τους εξής λόγους:

1.      Το ακίνητο μπορεί να πωληθεί, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος προστίμων.

2.      Το ακίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δανεισμό στην πραγματική του αξία και όχι σε μικρότερη αξία ή και καθόλου λόγω των παραβάσεων.

3.      Το χαμηλό πλέον κόστος της τακτοποίησης προς τα οφέλη που αυτή έχει, καθιστά την τακτοποίηση μια πραγματικά συμφέρουσα απόφαση.

4.      Δε μεταβιβάζεται το πρόβλημα στους επόμενους, αγοραστές, τέκνα, συγγενείς κ.α.

Τι να ΠΡΟΣΕΞΩ σε μια τακτοποίηση;

Η τακτοποίηση ενός ακινήτου ενέχει θέση οικοδομικής αδείας. Ο πολίτης πρέπει να προσέξει πάρα πολύ να γίνει η τακτοποίηση σωστά. Είναι εντελώς άσκοπο να προχωρήσει μια τακτοποίηση και το ακίνητο να εξακολουθεί να είναι παράνομο. Στη περίπτωση δε, που ακολουθήσει πώληση, μια λάθος τακτοποίηση οδηγεί σε ακύρωση των συμβολαίων, αγωγές από τους αγοραστές και αρκετά χρόνια στις δικαστικές αίθουσες. Συμβόλαια που συντάχθηκαν στη βάση λανθασμένων τακτοποιήσεων θεωρούνται άκυρα.

Ο μόνος τρόπος να προστατευτεί ο πολίτης είναι:

1.      να δώσει σε μια τακτοποίηση το χρόνο που χρειάζεται,

2.      να επιλέξει μηχανικούς με εμπειρία,

3.      να προτιμήσει μηχανικούς που είναι ασφαλισμένοι στην περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος. Η ασφάλιση του επαγγελματία είναι κανόνας σε χώρες του εξωτερικού.

4.      Τέλος η ασφαλέστερη οδός είναι ο πολίτης να ελέγξει το κόστος και το χρόνο που περαιώθηκε μια τακτοποίηση. Στην περίπτωση που οι τακτοποιήσεις γίνονται βιαστικά ενδέχεται πολλά στοιχεία να μην ελήφθησαν με τη δέουσα προσοχή χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείεται.

Πόσο χρόνο χρειάζεται μια τακτοποίηση;

Ο χρόνος για μια τακτοποίηση εξαρτάται από την εμπειρία του μηχανικού, το πόσο σύνθετο είναι το ζήτημα που εξετάζεται και φυσικά την οργάνωση του μηχανικού. Ένας λογικός χρόνος για την τακτοποίηση είναι οι 2 με 4 εβδομάδες. Όσος περισσότερος ο διαθέσιμος χρόνος τόσο περιορίζεται ο κίνδυνος παραλείψεων. 

Πόσο κοστίζει μια τακτοποίηση;

Το κόστος για μια ποιοτική και επιστημονικά άρτια εργασία το ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ την αποτιμά στον ακόλουθο σύνδεσμο (κόστος τακτοποίησης).

Επικοινωνία 213 0 888 888 ή στο email topografogr@gmail.com για να λάβετε οικονομική προσφορά

Εκπτώσεις στο πρόστιμο των τακτοποιήσεων βάσει του ισχύοντα νόμου

Εδώ θα δείτε τον ισχύοντα Νόμο των τακτοποίησεων Ν. 4495/2017 και εδώ τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ του Ν. 4495/2017

 

** Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας και για οποιαδήποτε αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρος ή όλου του κειμένου, η ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε. θα προασπίσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για υλική και ηθική βλάβη.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο Εκτιμώ
    Μετάβαση στο περιεχόμενο